Tilalla tapahtuu

SAHALAN KARTANO METSÄRETKIKOHTEEKSI

Rautalammilla puun tuotannon ja moninaiskäytön tehotilana tunnettu 1050 metsähehtaarin Sahalan Kartano tarjoutuu olemaan kiinnostava metsäretkikohde sekä metsänomistajille että metsäammattilaisille tai yritysryhmille.  

Meillä on useita poikkeavia asioita esiteltävänä, kuten

A)      ajouramätästyksen nopeakasvuisia uudistuskohteita jo 30 vuoden ajalta

B)      1200 kpl/ha nopeakasvuiset taimikot, jotka tulevat ensiharvennuskuntoon jo 10-12 vuodessa

C)      600 rungon/ha ensiharvennusta

D)      200 r/ha järeitä loppukasvatuskohteita

E)      Itse kehitetyn RAKSU:n eli kevyet vesakonraivaussakset, joissa kantokäsittelylaite

F)       Tuhkalannoitusta 40 vuoden ajalta ja sen jäljiltä hyvin kasvavat turvemaat

G)     1-telainen kevyt metsäojakaivuri ja sen ojanperkaustyöjälkeä

H)     8 t kaivuri hakkuukoneena mittaavalla kaatopäällä ja jatkopuomilla  

I)        Uusi Valtra metsävarusteinen traktori metsäperäkärreineen.

J)        Molemmat metsäkoneet on varustettu superergonomisella, vaivoja estävällä ja tuottavuutta lisäävällä sisaryrityksen (Salli Systems) keinuvalla ja keskiraollisella satulaistuimella.

Peruspakettiin kuuluu metsäretki Sahalan Kartanon isännän, agr. Veli-Jussi Jalkasen, vetämänä ja osanottajien kysymyksiin vastaaminen. Metsäretki kestää 2-3 h, ja metsäteillä liikutaan joko henkilöautoilla tai bussilla. Maksimiryhmäkoko on 50 hlö. Hinta: 500 €/ryhmä + alv.

Lisämaksusta esittelemme osallistujille Sahalan Kartanon tilaa, historiaa ja monialayritystoimintaa. Esittelykierros talouskeskuksessa kestää n. 1 h. Hinta: metsäretken yhteydessä 50 €/ryhmä + alv.

Retkeläisten on myös mahdollisuus nauttia terveyslounasta Sahalan Kartanon ravintolassa, ja siinä kuulla Veli-Jussi Jalkasen tietoisku ennaltaehkäisevästä terveydestä ja saada käteensä työikäisen terveysohjeen monisteena. Hinta: terveyslounas ja tietoisku monisteineen 14 €/hlö +alv.

Järjestämme halutessanne lisäksi ohjatun terveyssaunan Suomen parhaassa pellettilämmitteisessä savusaunassa. Hinta: 150 €/ryhmä + alv.

Tiedustelut ja tilaukset: Konttoripäällikkö Tiina, tiina@sahalankartano.fi, 040 8385599.


Sahalan Kartanon pihapiirissä pääset ihailemaan toinen toistaan upeampia maalauksia.Sahalan kartano suuntaa katseensa terveysmarjojen, sekä villiyrttien suuntaan. Tällä saralla on lähiaikoina tulossa uusia suunnitelmia!