Vuokra-asunnot

Paavontie 2, Rautalampi

Vuokrataan 1.7.2024 alkaen siisti, juuri pintaremontoitu (oh+mh+mh+k+sisäsauna) 75m2 omakotitalo Paavontiellä. Keittiön kalusteet ja koneet ovat uusia tai uudehkoja. Sähkölieden lisäksi keittiössä on toimiva puuhella. Mukavuutta ja helppoutta talon lämmitykseen suoran sähkölämmityksen lisäksi tuo ilmalämpöpumppu. Oh:ssa on tehokas uusi vuolukiviuuni.

Talo sijaitsee aurinkoisella väljällä tontilla, joka rajoittuu Toholahden tiehen.  Toholahti on suosittu ja rauhallinen asuinalue aivan järven läheisyydessä. Toholahden uimarannalle on matkaa 200 m, kirkonkylään 1.5 km, Suonenjoelle 16 km ja Kuopioon 68 km. Talon alakerrassa on tilava autotalli/kellari, jossa on kaikkiaan 3 erillistä tilaa, myös harrastamiseen. Naapurit ovat sosiaalisia ja mukavia. Pihassa on polttopuusuoja, jossa on valmiina polttopuita tulijaislahjaksi. Vuokralainen saa ilmaiseksi polttopuuksi sopivaa puuta Sahalan kartanon metsistä sopimuksen mukaan. Vuokra 670 €/kk + kunnan vesi ja sähkö.

Lisätietoja sähköpostitse assistentti@salli.com tai Vessi vessi@salli.com 0400 763700.

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kasvunpaikka

MONIKÄYTTÖINEN 2 KRS JA 2 HUONEISTON OK TALO HIENOLLA PAIKALLA RAUTALAMMILLA

Sahalan Kartano vuokraa ns. Kattilaharjun juuri pintaremontoidun talon. Sen alakerta on 110 m²: 3 h, halli, keittiö, eteinen, 2 lasiverantaa ja suihku. Yläkerta (90 m2) on omalla sisäänkäynnillä on 4 h + k + halli + wc. Ylä- ja alakerran välillä on pienet kierreportaat äänieristetyllä ja lukittavalla luukulla. Talon kellarissa on nopeasti lämpiävä puukiuassauna, kattilahuone, lämpövaraajahuone sekä 2 kpl suihkuja. Keskuslämmityskattilaa voi lämmittää myös klapeilla. Talossa on maakellari, oma ranta ja laituri sekä pihassa aitta/varastotrakennus jossa PuuCee. Talon jäteveden menevät naapurin kanssa uuteen vähätöiseen ja edulliseen jätevesikäsittelylaitteeseen. Talon lämmityslaitteena on pellettipoltin, ja talossa on myös aurinkokeräin lämpimän veden tuottamiseksi. Ylä- ja alakerrassa on ilmalämpöpumppu. Talon lämmönkulutus on hyvin kohtuullinen. Talo on hengittävä, homeeton ja terve puutalo.

Sielukas ja historiallinen talo sijaitsee kartanon alueella, erittäin luonnonkauniilla paikalla, vuolaan Kattilavirran ylittävän sillan vieressä aurinkoisella harjulla sekä monien luonto- ja liikuntamahdollisuuksien äärellä. Näkymät sekä virralle että peltoaukiolle ovat hienot.

Talossa on oma ranta ja soutuvene. Käytössä on 2 kpl rantasaunoja (toinen kuuluisa savusauna "Holy Smoke"). Lähietäisyydellä on käytössä tenniskenttä, suuri ja viihtyisä nuotiopaikka, 3 laituria ja turvallinen erikoiskanootti kolmelle. Hyvät kalavedet ovat aivan kotiovella ja 23 km metsäautoteitä viihtyisissä, hyvin hoidetuissa ja vaihtelevissa metsissä 4 km säteen sisällä. 400 m päässä kartanon talouskeskuksessa on ratsuhevosia, joita voi myös käyttää sovitusti.

Kirkonkylään (jossa sijaitsee päiväkoti, koulu ja ratsastuslukio) on 2,7 km asfalttitietä, josta 2 km on myös valaistua pyörätietä. Suonenjoen kaupungin asemalle on 23 km, Kuopioon 72 km ja Jyväskylään 95 km. Lähin naapuritalo on 150 m päässä ja muut 3 useiden satojen metrien etäisyydellä.

Sahalan kartano on innovatiivinen ja kehittyvä luomumaatalous-/metsätila, jossa toimii luonnonyrttejä myyvä Sahala Herbs ja Salli -kalustetehdas sekä tehtaan lounas- terveysravintoja, jossa voi käydä lounaalla arkipäivinä.

Kattilaharjun talo sopii moneen tarkoitukseen, esimerkiksi suurperheelle, kahdelle ystäväperheelle, yhteisötaloksi, senioreiden ryhmäkodiksi tai lasten ryhmäkodiksi. Talosta voi vuokrata myös vain toisen kerroksen. Koko talon vuokra on 790 €. Alakerran vuokra on erikseen on 490 ja yläkerran 420 € + energiakulut. Asukkaat saavat polttopuuta sovitusti sahalan Kartanon metsistä omin töin. Tiedustelut Tiia assistentti@salli.com, 040 8385599 tai Vessi vessi@salli.com 0400 763700.

Kattilavirta

Rautalammin kirkonkylältä 2 km päässä (valaistu pyörätie) valoisassa kangasmetsässä lähellä maantietä, järven rannalla vuokraamme 10 kpl 12 m2 huoneita ja 3 kpl 24 m2:n kahden huoneen asuntoja.
Tässä Kattilavirran luonnonläheisessä siistiksi remontoidussa yhteisötalossa on:
 • Yhteisinä tiloina 40 m2:n oh, jossa iso TV ja takka sekä useita olopisteitä, uusittu keittiö mukavuuksin, kellari- ja rantasauna, etu- ja takapiha, pesutupa koneineen ja pyykinkuivuri sekä varastohuone, jossa jokaisella on pakastustilaa.
 • Kaikissa huoneissa on oma jääkaappi 
 • Molemmissa asuinsiivissä sekä kellarin pukutiloissa on vessat ja suihkut.
 • Langaton 10 Mt ja nopea internet.
 • Metsäpolkuja on yli 100 km ja Sahalan kartanossa on erittäin viihtyisät, rehevät ja marjaisat metsät.
 • Loistavat vesireitit, soutuvene, kolmen melottava kanootti, kalavesiä satoja hehtaareita, katiska
 • Mahdollisuus omaan kasvimaapalstaan ja tenniksen peluuseen emätilalla eli Sahalan kartanossa (1 km)
 • Huoneiden perusvarustus on kiinteä kaappi, matto ja sänky patjoineen istuimia. Omia huonekaluja saa tuoda.
Muuta:
 • Asukkaat hoitavat yhteisten alueiden siivouksen yhdessä.
 • Paikka sopiikin erittäin hyvin terveystietoisille, liikkuville ja luonnosta pitäville ihmisille.
 • Kattilavirran talossa on siisteyttä, turvallisuutta, lämmintä yhteisöllisyyttä ja huomioonottavaa käytöstä tukeva talosääntö.
 • Vuokrat ovat 100 € kuukaudessa yhteishuoneessa kaverin kanssa ja 170 € yksin, 200 € kaksoishuoneessa kaverin kanssa ja 300 € yksin.
 • Takuuvuokra on 2 kk vuokra.
 • Vuokran lisäksi vuokralainen maksaa oman osuutensa koko talon sähkö-, jäte- ja vesimaksuista n. 30-40 €/kk.             
Lisätietoja sähköpostilla assistentti@salli.com tai Vessi 0400 763700 Soita arkisin klo 8-16!